OVER DE REIS

Trotseer jij met ons de kou en ga jij dit avontuur aan?

De uitdaging

Stel een team samen, kies jullie voertuig en ga met ons het avontuur aan! Een week lang rijden op besneeuwde wegen met de mooiste uitzichten. We gaan een flink aantal kilometers maken in noordelijke richting. Had jij ooit gedacht dat je in de winter door de wildernis van Scandinavië zou rijden? Temperaturen van -20C zijn geen uitzondering!

Een editie per jaar

In tegenstelling tot de andere reisaanbieders heeft SCANDIC RUN één editie per jaar, en die vind altijd plaats in de winter èn in Scandinavië. We gaan tenslotte op wintersport! In tegenstelling tot andere Europese landen waar het ook flink kan sneeuwen, rijden we op echte besneeuwde wegen. Op schoon asfalt rijden kan iedereen… Heb jij genoeg stuurmanskunsten om dit avontuur aan te gaan? De editie van 2024 vindt plaats van zaterdag 20 januari t/m zaterdag 27 januari. Er is ruimte voor maximaal 125 teams. Vol is vol!

De route

Op de beginpagina vind je een kaart van de globale route. 20 januari vind de start plaats in het zuiden van Zweden. Zo kunnen we gelijk starten met het rijden van mooie routes! Ruim van tevoren krijg je de finish plaatsen te horen zodat je overnachtingen kunt regelen. De routes tussen de finish locaties wordt elke ochtend aan je onthuld. Dit zijn routes waarbij ouderwets op de borden gelet moet worden. We vermijden het gebruik van GPS zoveel mogelijk!

Met de route gaan we langs onderstaande steden
Göteborg
Hamar
Bergen
Ålesund
Trondheim
Östersund
Falun

het voertuig

Wij hebben geen regels voor de leeftijd en/of dagwaarde van het voertuig. Je bent met je BMW X5 net zo welkom als met je Volvo 240. De enige vereiste is dat je bereid bent om plezier te hebben met elkaar! Zorg er voor dat je voertuig is voorbereid op de ijzige temperaturen. We adviseren om olie, koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof te gebruiken die minimaal -20C aan kunnen!

Prijzen

Om het land en de bevolking goed te leren kennen, hebben we een wedstrijdelement toegevoegd. Onderweg kan je opdrachten uitvoeren om punten te verdienen. De opdrachten hebben nooit te maken met tijd of snelheid! Het team met de meeste punten is de winnaar.

1e prijs: €1000,-
2e prijs: €500,-
3e prijs: €250,-

Naast de opdrachten is er nog een andere prijs die je kan winnen, de DAPPER bokaal! Deze prijs wordt uitgereikt aan het team waarvan jullie vinden dat deze de dapperste prestatie heeft behaald. Het rijden met temperaturen van -25C op wegen van puur ijs is sowieso een uitdaging. Maar je kan het natuurlijk zo spannend maken als je zelf wil. Kies je voor een Volvo V70 of ga je het avontuur aan met een Citroën 2CV?

DAPPER BOKAAL: €500,- en eeuwige roem

Noorderlicht

Het Noorderlicht is een prachtige ervaring. We kunnen helaas geen garantie geven, maar de route gaat zo ver noordelijk dat de kans heel reëel is dat je het Noorderlicht kunt zien!

rijden op het ijs

Op verschillende plekken in Scandinavië is het mogelijk om in de wintermaanden op een bevroren meer te rijden. Wij hebben speciaal voor jullie een driftcircuit op een bevroren meer afgehuurd!

vrije dag

Gaan we dan alleen maar rijden? Nee zeker niet! Halverwege de week is een vrije dag ingepland. Je kan die dag zelf bepalen wat je gaat doen. Relaxen in de sauna, ijsvissen of scheuren op een sneeuwscooter!

vertel al je wilde avonturen

Elke avond finishen we op een locatie met catering en live muziek, zodat je de gelegenheid hebt om alle wilde avonturen uit te wisselen. Voor elke avond hebben we een singer-/songwriter geboekt voor wat fijne achtergronddeuntjes. Op de laatste avond staat er een volledige band klaar om er een groot feest van te maken!  

overnachtingen

Met temperaturen van -20C is kamperen niet zo heel handig. Je krijgt voorafgaand aan de reis, de adressen van de finishlocaties toegestuurd, zodat je zelf een hotel in de buurt kan uitzoeken. Je kan ook gebruik maken van het hotel arrangement van SCANDIC RUN. We geven je een vaste prijs voor alle hotels voor de hele week. Neem contact met ons op via info@scandicrun.com voor meer informatie.