Faq

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op door hier te klikken.

– Bij SCANDIC RUN is elke auto welkom!
– SCANDIC RUN heeft een rustdag halverwege de route, zodat je niet alleen maar aan het rijden bent. Deze dag kan je naar eigen invulling vullen met een activiteit.
– SCANDIC RUN heeft ruimte voor maximaal 125 auto’s. Dit is de gouden formule voor genoeg gezelligheid en groepsgevoel en het voorkomen van filerijden op de route.

Je kan je inschrijven door een kaartje te kopen in de online ticketshop bij het tabblad “inschrijven”.

In aanloop naar de start krijgt elk teamlid een link om online de deelname overeenkomst te ondertekenen. Zonder ondertekening is deelname niet mogelijk! Je krijgt voor uiterlijk 2 maanden voor de start het handboek met alle benodigde informatie toegezonden. 

Nee, je mag zelf kiezen met welke auto je wilt deelnemen. Wel stellen we enkele technische eisen aan het voertuig en zijn er verplichte materialen die je mee moet nemen.

– Het voertuig moet minimaal WA verzekerd zijn.
– Het voertuig heeft een geldige APK.
– Op de voordeuren dient ruimte vrijgehouden te worden voor de deurstickers van 60x30cm.

Voor de wintereditie stellen we onderstaande extra eisen:
– Het voertuig heeft winterbanden (spijkerbanden zijn niet verplicht).
– Het voertuig heeft sneeuwkettingen voor de aangedreven as.

Op de beginpagina vind je een kaart van de globale route. 

De start van de wintereditie is zaterdag 1 februari 2025 09:00. De start van de zomereditie is zaterdag 8 juni 2024 09:00. We starten de edities in het zuiden van Zweden. Zo slaan we de lange stukken snelweg over en kunnen we direct starten met het rijden van mooie routes! Je krijgt ruim voor de start de adressen van de finish locaties te horen zodat je hotels kunt boeken. Of je kan gebruik maken van het SCANDIC RUN hotel pakket.

We finishen in het zuiden van Zweden. Na de finish mag je zelf weten wat je gaat doen. Rij je direct naar huis of plak je er een vakantie aan vast?

Van start tot finish is de route ongeveer 3500km.

Je krijgt voorafgaand aan de reis, de adressen van de finishlocaties toegestuurd, zodat je zelf een hotel of camping in de buurt kan uitzoeken. Je kan ook gebruik maken van het hotel arrangement van SCANDIC RUN. We geven je een vaste prijs voor alle hotels voor de hele week. Voor info over de prijzen neem contact op met info@scandicrun.com

De minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar.

De prijs van een ticket voor twee personen is €499,-. Dit staat garant voor een fantastische route met gezellige finishlocaties. De rest is aan je zelf! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Slaap je in een hostel met twaalf man op een kamer of kies je voor het Ritz? Ga je elke dag luxe uit eten of kook je zelf op een gasbrander? Je hebt alles zelf in de hand.

De organisatie van SCANDIC RUN zorgt dat je dagelijks een prachtige route tot je beschikking hebt met de prachtigste uitzichten. ’s Avonds finishen we op locaties met de gelegenheid om te eten, drinken en na de praten over de dag. De prijs van eten en drinken is niet inbegrepen en optioneel. Tevens ontvang je een stickerpakket en twee rallyschildjes. Bij de winter editie hebben we halverwege de week een bevroren meer met een drift circuit voor je afgehuurd waar je met je eigen auto het ijs op kan of kan instappen bij een van de Zweedse coureurs.

SCANDIC RUN is niet verantwoordelijk voor het repareren of repatriëren van je voertuig. Het is aan jullie om, samen met behulp van andere teams en/of locals, de route te kunnen vervolgen. Wel kunnen we je adviseren en assisteren met de Zweedse of Noorse taal. Tevens adviseren wij je om een reisverzekering af te sluiten.

Je kunt als team deze deelnemersovereenkomst tot één maand voor aanvang van de start van de run opzeggen. Bij opzegging kan het startbewijs van jouw team worden overgedragen aan het eerstvolgende team op de wachtlijst. Indien er geen sprake is van een wachtlijst of de opzegging te laat plaatsvindt, hebben je geen recht op restitutie van het betaalde aankoopbedrag. We adviseren om, bij de aankoop van je ticket, gebruik te maken van de Upgraded Refund Terms van Eventix. In het geval van een onverwachte annulering heb je toch recht op restitutie van het inschrijfgeld. Kijk voor de exacte voorwaarden op de website van Eventix.

Ja dat kan! Neem daarvoor contact met ons op via info@scandicrun.com

SCANDIC RUN heeft de ticketverkoop geregeld via Eventix. Eventix biedt sinds kort de Upgraded Refund Terms aan. In het geval van annulering of pech onderweg heb je mogelijkheid tot restitutie van jullie inschrijfgeld wanneer je voor een klein bedrag voor deze optie kiest bij aankoop van je ticket. Kijk voor de exacte voorwaarden op de website van Eventix.