Zomereditie

Ontdek jij met ons de uitgestrekte, groene wildernis van Scandinavië?

het avontuur

Een week lang rijden door de uitgestrekte wildernis van Scandinavië waarbij we de asfaltwegen zoveel mogelijk vermijden en de gravelwegen opzoeken! Heb jij al eens een eland in het wild gezien? Dit is je kans! Stel een team samen, kies jullie voertuig en ga met ons het avontuur aan!

scandinavie

SCANDIC RUN specialiseert zich in roadtrips door Scandinavië.
In tegenstelling tot andere Europese landen kan je in Zweden en Noorwegen nog vele kilometers rijden op niet-geasfalteerde wegen. Heb jij genoeg stuurmanskunsten om dit avontuur aan te gaan? De zomereditie van 2024 vindt plaats van zaterdag 22 juni t/m zaterdag 29 juni. Er is ruimte voor maximaal 125 teams. Vol is vol!

De route

Hieronder vind je een kaart van de globale route. 22 juni vind de start plaats in het zuiden van Zweden. Zo kunnen we gelijk starten met het rijden van mooie routes! Ruim van tevoren krijg je de finish plaatsen te horen zodat je overnachtingen kunt regelen. De routes tussen de finish locaties wordt elke ochtend aan je onthuld. Dit zijn routes waarbij ouderwets op de borden gelet moet worden. We vermijden het gebruik van GPS zoveel mogelijk!

Met de route gaan we langs onderstaande steden:
– Malmö
– Norrköping
– Mora
– Trondheim
– Andålsnes
– Lillehammer
– Oslo
– Trollhättan

routekaart zomereditie 2024 nieuw

het voertuig

Wij hebben geen regels voor de leeftijd en/of dagwaarde van het voertuig. Je bent met je Audi Q7 net zo welkom als met je Opel Corsa. De enige vereiste is dat je bereid bent om plezier te hebben met elkaar! Voor deze zomereditie hoef je geen voorbereidingen te doen aan je auto.
Zelfs voor elektrische auto’s is het mogelijk om mee te doen.
De Scandinaviërs hebben de laadvoorzieningen heel wat beter voor elkaar dan Nederland!

De prijzen

Om het land en de bevolking goed te leren kennen, hebben we een wedstrijdelement toegevoegd. Onderweg kan je opdrachten uitvoeren om punten te verdienen. De opdrachten hebben nooit te maken met tijd of snelheid!
Het team met de meeste punten is de winnaar.

1e prijs: €1000,-
2e prijs: €500,-
3e prijs: €250,-


De ELAND Prijs
De ELAND Prijs is een speciale onderscheiding die wordt toegekend aan het team dat tijdens hun reis voor de meest avontuurlijke verhalen zorgt. Deze prijs is vernoemd naar de majestueuze eland, een dier dat uitsluitend in Scandinavië voorkomt en bekend staat om zijn unieke verschijning en karakter. Of je nu met vijf avonturiers in een compacte Opel Corsa op reis gaat of als jouw team elke dag lijkt te verdwalen, de ELAND Prijs is voor degenen die het avontuur omarmen en de wildste verhalen creëren.

Wat deze prijs nog specialer maakt, is dat de winnaar ervan wordt gekozen door de teams zelf op de laatste dag van de roadtrip. Dus, na een reis vol avonturen en spannende verhalen, zullen jullie gezamenlijk beslissen welk team de eer verdient om de ELAND Prijs in ontvangst te nemen. 

Prijs: €500,- en eeuwige roem

Noorderlicht

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan je het Noorderlicht ook in de zomer zien!
Het zien van het Noorderlicht is een prachtige ervaring. We kunnen helaas geen garantie geven, maar de route gaat zó ver noordelijk dat de kans heel reëel is dat je het Noorderlicht kunt zien!

vrije dag

Gaan we dan alleen maar rijden? Nee, zeker niet! Halverwege de week is een vrije dag ingepland. Je kan die dag zelf bepalen wat je gaat doen.
Kayakken, moutainbiken, hiken of gewoon even bijkomen.

vertel al je wilde avonturen

Elke avond finishen we op een locatie met de mogelijkheid om een hapje te eten en een drankje te doen, zodat je de gelegenheid hebt om alle wilde avonturen van die dag uit te wisselen. Op de laatste avond staat er een volledige band klaar om er een groot feest van te maken!  

Overnachtingen

Voorafgaand aan de reis krijg je de adressen van de finishlocaties toegestuurd, zodat je zelf een hotel of camping in de buurt kan uitzoeken.
Je kan ook gebruik maken van het hotel arrangement van SCANDIC RUN.
We geven je een vaste prijs voor alle hotels voor de hele week.
Vanaf januari zijn de prijzen voor dit arrangement bekend.
Neem hiervoor contact met ons op via info@scandicrun.com. Wij geven alleen de mogelijkheid om een hotel via ons te boeken. Als je wilt kamperen, dien je dit zelf te regelen.