Winter editie

Ontdek de winterse avonturen

De uitdaging

Stel een team samen, kies jullie voertuig en ga met ons het avontuur aan! Een week lang rijden op besneeuwde wegen met de mooiste uitzichten. We gaan een flink aantal kilometers maken in noordelijke richting.  Had jij ooit gedacht dat je in de winter door de wildernis van Scandinavië zou rijden? Temperaturen van -30°C zijn geen uitzondering!

Scandinavie

SCANDIC RUN specialiseert zich in roadtrips door Scandinavië In tegenstelling tot andere Europese landen waar het ook flink kan sneeuwen, rijden we op echte besneeuwde wegen. Op schoon asfalt rijden kan tenslotte iedereen.
Heb jij voldoende stuurmanskunsten om dit avontuur aan te gaan? De editie van 2025 vindt plaats van zaterdag 1 t/m vrijdag 7 februari. Er is ruimte voor maximaal 125 teams. Vol is vol!

De route

Hieronder vind je een kaart van de globale route. 1 februari vind de start plaats in het zuiden van Zweden. Zo kunnen we gelijk starten met het rijden van mooie routes! Ruim van tevoren krijg je de finish plaatsen te horen zodat je overnachtingen kunt regelen. De routes tussen de finish locaties wordt elke ochtend aan je onthuld. Dit zijn routes waarbij ouderwets op de borden gelet moet worden. We vermijden het gebruik van GPS zoveel mogelijk! De steden waar we finishen maken we later dit jaar bekend.

 

routekaart winter 2025 zonder logo

het voertuig

Wij hanteren geen regels voor de leeftijd en/of dagwaarde van het voertuig. Je bent met je BMW X5 net zo welkom als met je Volvo 240. De enige vereiste is dat je bereid bent om plezier te hebben met elkaar! Zorg er voor dat je voertuig voorbereid is op de ijzige temperaturen. We adviseren om olie, koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof te gebruiken die geschikt zijn voor temperaturen van minimaal -30° C!

Prijzen

Om het land en de bevolking goed te leren kennen, hebben we een wedstrijdelement toegevoegd. Onderweg kan je opdrachten uitvoeren om punten te verdienen. De opdrachten hebben nooit te maken met tijd of snelheid!
Het team met de meeste punten is de winnaar.

1e prijs: €1000,-
2e prijs: €500,-
3e prijs: €250,-

Naast de opdrachten is er nog een andere prijs die je kan winnen, de DAPPER prijs! Deze prijs wordt uitgereikt aan het team waarvan jullie vinden dat deze de dapperste prestatie heeft behaald. Het rijden met temperaturen van -25°C op wegen van puur ijs op zich is al een uitdaging. Maar je kan het natuurlijk zo spannend maken als je zelf wilt. Kies je voor een Volvo V70 of ga je het avontuur aan met een Citroën 2CV? Je kan op de laatste dag stemmen op het team waarvan jij vindt dat ze de DAPPER prijs verdienen.

DAPPER prijs: €500,- en eeuwige roem

Noorderlicht

Het Noorderlicht is een prachtige spektakel. We kunnen helaas geen garantie geven, maar de route gaat zó ver noordelijk dat de kans heel reëel is dat je het Noorderlicht kunt zien! 

rijden op het ijs

Op verschillende plekken in Scandinavië is het mogelijk om in de wintermaanden
op een bevroren meer te rijden. Speciaal voor jou hebben we een driftcircuit op een bevroren meer afgehuurd!

vrije dag

Gaan we dan alleen maar rijden? Nee, zeker niet! Halverwege de week is een vrije dag ingepland. Je kan die dag zelf bepalen wat je gaat doen.
Relaxen in de sauna, ijsvissen of scheuren op een sneeuwscooter!

vertel al je wilde avonturen

Elke avond finishen we op een locatie met de mogelijkheid om een hapje te eten en een drankje te doen, zodat je de gelegenheid hebt om alle wilde avonturen van die dag uit te wisselen. 
Op de laatste avond staat er een complete band klaar om er een groot feest van te maken! 

overnachtingen

Met temperaturen van -30°C is kamperen niet verstandig. Je krijgt 2 maanden voorafgaand aan de reis, de adressen van de finishlocaties toegestuurd, zodat je zelf een hotel in de buurt kan uitzoeken. Je kan ook gebruik maken van het hotelarrangement van
SCANDIC RUN. We geven je een vaste prijs voor alle hotels voor de hele week.
De exacte prijzen voor het hotel arrangement zijn in augustus bekend maar zullen tussen de €130 en €150 per nacht liggen voor een tweepersoonskamer. één- en driepersoonskamers zijn ook mogelijk.